24/7 bereikbaar 06-13 41 07 36                  
 Warme en betrokken begeleiding bij afscheid en rouw 

Ik wil een uitvaart regelen, waar moet ik aan denken?

Het overlijden van een dierbare is een van de meest ingrijpende momenten in een mensenleven.
Terwijl je overspoeld wordt door emoties, moet er ineens van alles geregeld worden. Dat kan overweldigend zijn.
U vraagt zich misschien af: Waar begin ik? Wat moet er allemaal gebeuren? En hoe weet ik of ik de juiste keuzes maak?


Als uitvaartbegeleider help ik U stap voor stap door dit proces heen. Samen creëren we een afscheid dat past bij uw dierbare én bij jullie als nabestaanden.

Hieronder leest U wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een uitvaart.

Belangrijke keuzes bij het regelen van een uitvaart:


1. Identificatiebewijs klaarleggen
Voor het melden van het overlijden bij de gemeente is een geldig identiteitsbewijs van de overledene nodig. De arts die komt schouwen en de uitvaartverzorger zal hiernaar vragen. Leg dit alvast klaar.

2. Begraven of cremeren?
Een van de eerste beslissingen is of U kiest voor een begrafenis of een crematie. Soms is dit vastgelegd door de overledene, soms is het aan de nabestaanden om hierin een keuze te maken.

3. Datum en locatie van het afscheid
Waar en wanneer nemen jullie afscheid? Dat kan in een aula van een crematorium, een kerk, een uitvaartcentrum, of juist op een bijzondere plek zoals thuis, in de natuur of een andere persoonlijke locatie.

4. De sfeer en invulling van de uitvaart
Wilt U een formele ceremonie of iets losser? Met veel mensen of juist in intieme kring? We denken na over muziek, sprekers, rituelen, foto's, symboliek en de juiste woorden. Alles mag, niets moet.

5. Rouwkaart en uitnodiging
Hoe willen jullie mensen informeren over het overlijden? Ik help met het opstellen en versturen van rouwkaarten, eventueel ook met een online herdenkingspagina of een rouwadvertentie in de krant. Het is prettig als U een complete adressenlijst beschikbaar heeft.

6. Kist of opbaarmogelijkheden
Er is veel mogelijk als het gaat om de keuze van een kist en de manier van opbaren. (Opbaring is de periode tussen het overlijden en de uitvaart). Of je nu kiest voor een klassieke kist, een duurzame variant of iets persoonlijks, samen kijken we wat bij U past.
De opbaring kan thuis, in een uitvaartcentrum of op een andere plek die vertrouwd voelt, zodat er in alle rust afscheid genomen kan worden.

7. Kledingkeuze voor de overledene
Wat draagt uw dierbare tijdens het afscheid? Dit kan een favoriet kledingstuk zijn, iets persoonlijks of iets traditioneels. Jullie bepalen wat past.

8. Vervoer
Van rouwauto tot rouwfiets, of een wandeling met dragers, ook vervoer kan op een persoonlijke manier vormgegeven worden.

9. Consumpties en samenzijn na afloop
Na de ceremonie is er vaak gelegenheid voor een samenzijn. Denk aan koffie met iets lekkers, een borrel of een geheel verzorgde lunch. Ook hierin is veel mogelijk, passend bij jullie wensen en budget.


U staat er niet alleen voor.

Elke uitvaart is maatwerk. Ik luister naar uw wensen, denk met U mee, en regel wat geregeld moet worden, met aandacht en rust.  Zodat U zich kunt richten op wat echt belangrijk is: afscheid nemen op een manier die bij jullie past.

 

 Direct contact opnemen 


 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram